Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

EBRD: «Υποστηρίζουμε την καθαρή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα»


Η Ελλάδα ανακάμπτει, μεταρρυθμίζεται, έχει ισχυρά πλεονάσματα, γι αυτό υποστηρίζω την ιδέα της «καθαρής εξόδου» από το οικονομικό πρόγραμμα, δηλώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) Σούμα Τσακραμπάρτι.

Η EBRD είναι η ευρωπαϊκή τράπεζα που έχει εμπλακεί ενεργά τα τελευταία 2,5 χρόνια στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Ελλάδας, με επενδύσεις σε δικτυακές υποδομές-τηλεπικοινωνίες, ενέργεια- χρηματοδότησε την ανακεφαλαιοποίηση των 4 συστημικών τραπεζών και την αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της για το προσεχές μέλλον βρίσκεται η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων(ΜμΕ) σε συνδυασμό με την απασχόληση των νέων. Διερευνά παράλληλα το μεγάλο δυναμικό που διαθέτει η Ελλάδα στον αγροδιατροφικό τομέα.

Ο κ. Τσακραμπάρτι, στη συνέντευξή του κατά την ολιγοήμερη παραμονή του στην Ελλάδα, δεν κρύβει τα προβλήματα που έχει διαπιστώσει στη χώρα μας, τονίζοντας κυρίως τις καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη και στις αδειοδοτήσεις, η αντιμετώπιση των οποίων θα συμβάλει σημαντικά στην εικόνα της Ελλάδας ως πιο ελκυστικού επενδυτικού προορισμού. Επισημαίνει επίσης ότι η ανάπτυξη βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. «Χρειαζόμαστε ταχύτερη ανάπτυξη», τονίζει.

Για το δημόσιο χρέος, επισημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα για «κάποια σημεία που κορυφώνονται οι πληρωμές» και πρέπει να υπάρξει συζήτηση με τους πιστωτές αν χρειάζεται κάποια προσαρμογή.

Στο ευρωπαϊκό πεδίο, υπογραμμίζει ως μεγάλο πρόβλημα, την «αύξηση των ανισοτήτων», τόσο μεταξύ των χωρών όσο και στο εσωτερικό τους. Η EBRD, προσθέτει, δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση του προβλήματος, σχεδιάζοντας χρηματοδοτικά προϊόντα γι’ αυτούς που είναι αποκλεισμένοι από την αγορά.

Σ’ αυτό «το ταξίδι», όπως λέει χαρακτηριστικά, που θα πάρει πάνω από δέκα χρόνια, πρέπει να συμμετάσχει ενεργά και η Κομισιόν παρέχοντας χρήματα και κυρίως ευκαιρίες, προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα που οδηγεί στην άνοδο των λαϊκιστικών και ακροδεξιών δυνάμεων.

Τέλος, βλέπει το φαινόμενο του brain drain να μπορεί να αναστραφεί και στην Ελλάδα, όπως αναστράφηκε στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία και στην Ινδία. Χρειάζεται ωστόσο, τονίζει, κάτι παραπάνω από οικονομική ανάπτυξη… αλλά είναι δυνατόν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου