Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ζούμε σε μια εποχή επώδυνης προσαρμογής στα νέα πρότυπα που προστάζει η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

“Ήρθε η σειρά σου να διαλέξεις στρατόπεδο και να απαρνηθείς τις σάπιες δικαιολογίες. Σε αυτό το κάλεσμα δε χωρούν δικαιολογίες. Κάθε σιωπή και παθητική στάση δηλώνει συνενοχή!”

Στην εποχή αυτή δεν υπάρχει χώρος για Ιδανικά και Αξίες, παρά μόνο για κάποιους ξερούς και άνευ ουσίας οικονομικούς ορισμούς, που ως δια μαγείας, ρυθμίζουν τη ζωή μας. Κάθε έννοια δικαίου αντικαταστάθηκε από τους νόμους των Χρηματιστηρίων, των τραπεζών και των τοκογλύφων. Στην εποχή αυτή δε θα βρεις Ήρωες, σαν αυτούς που διάβασες πριν χρόνια στο σχολείο. Ακόμη κι αυτό έχει καταντήσει ένα προπαρασκευαστικό στάδιο εκπαίδευσης για τη νέα μας αποστολή: να γίνουμε πειθήνιοι πολίτες, χωρίς ταυτότητα, ανώνυμοι σε μια γκρίζα κοινωνία με μοναδικό προορισμό την κατανάλωση.

Αντιθέτως, στη σημερινή εποχή θα βρεις γενιές αποπροσανατολισμένες, πλήθος κόσμου χαμένο μέσα στις παραισθήσεις του, νέους να πετάνε τη ζωή τους σε σκόνες και χάπια, νέες να κυνηγούν τον φτηνό έρωτα και τους ενήλικες, αυτούς που μας παρέδωσαν αυτόν τον κόσμο, να κοιτούν παθητικά την οθόνη της τηλεόρασης τους, ψάχνοντας για λίγη περιπέτεια μέσα από τους τίτλους των δελτίων ειδήσεων.

Όλα μοιάζουν με μια θλιβερή ρουτίνα, κάνοντας σε να πιστεύεις ότι πράγματι όλα έχουν χαθεί. Γιατί αυτοί που σε “ενημερώνουν”, αυτοί που κινούν τα νήματα στο κουκλοθέατρο της ψηφιακής ζωής, ποτέ δε σου είπαν την πραγματική αλήθεια. Ότι πίσω από τη βιτρίνα τους υπάρχει ένας άλλος κόσμος, πολύ διαφορετικός από τον δικό τους και πολύ πιο δίκαιος. Εκεί όπου υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με Πίστη, Όραμα και Αγωνιστικότητα. Εκεί όπου Στρατιώτες μιας Ιδέας αψηφούν τους κινδύνους και την πολιτικά ορθή ορολογία των υποκριτών, υπομένοντας τις κακουχίες, όχι για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους, αλλά για να αλλάξουν το μέλλον και να το δημιουργήσουν όπως ονειρεύονται.

Ανάμεσα σ’ αυτούς τους δύο κόσμους επικρατεί ένας άνισος πόλεμος. Ήρθε η σειρά σου να διαλέξεις στρατόπεδο και να απαρνηθείς τις σάπιες δικαιολογίες. Σε αυτό το κάλεσμα δε χωρούν δικαιολογίες. Κάθε σιωπή και παθητική στάση δηλώνει συνενοχή!

Τελικά σε ποιον κόσμο θέλεις να μεγαλώσεις; Σε ποιον κόσμο θέλεις να φέρεις τα παιδιά σου; Έχεις τη δύναμη να αλλάξεις τον κόσμο; Να κάνεις τη δική σου επανάσταση και να πορευτείς, κυριολεκτικά, εναντίον όλων; Εάν όχι, τότε έχεις ήδη κάνει την επιλογή σου και για όσα συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν είσαι κι εσύ υπόλογος! Εάν ναι, τότε είσαι ήδη ένας από εμάς κι ας παραμένεις ένας ανώνυμος. Σημασία δεν έχει το όνομα. Μας ενώνουν πολύ περισσότερα από μια τυπική γνωριμία. Μας ενώνει ένας όμορφος Αγώνας, που προστατεύει αιώνια Ιδανικά και Αξίες που άλλοι απέρριψαν για να σώσουν το τομάρι τους. Μας ενώνει μια αόρατη, συμπαγής αλυσίδα που μεταφέρει από κρίκο σε κρίκο, σαν χείμαρρος σαρωτικός, την εντολή να παραμείνουμε Πιστοί, Όρθιοι σε καιρούς που όλα γίνονται συντρίμμια, Νικητές σε έναν κόσμο ηττημένων! Μας κρατάει ενωμένους μια αόρατη φωνή που ρυθμίζει κάθε μας σκέψη και κάθε μας κίνηση.

Αυτή η νοητή αλυσίδα δεν έσπασε ποτέ, ή μάλλον, κανένας δεν ήταν ικανός να την σπάσει ποτέ! Έτσι όπως τότε, πριν δεκαετίες ολόκληρες, όταν κάποιοι ξεχωριστοί άντρες έδιναν τον αγώνα τους, τότε που πολλοί από εμάς δεν είχαμε καν έρθει σε αυτόν τον κόσμο, έτσι και τώρα έφτασε η δική μας σειρά να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους και να πάρουμε τη φλόγα στα χέρια μας και να την περάσουμε στους επόμενους, σε αυτούς που θα έρθουν. Να μεταδώσουμε με την ίδια λαχτάρα τη φωτιά της αναγέννησης, που θα φωτίσει τη ψυχή των νέων γεμίζοντας την Πατρίδα!

Σε αυτήν ακριβώς την παρακαταθήκη σε καλούμε να γίνεις κοινωνός! Και μη σκέφτεσαι το μέλλον, ούτε το αποτέλεσμα. Σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα. Ποτέ δεν είχε. Αυτό που μετράει είναι η προσπάθεια, το παράδειγμα, η πορεία αντίθετα στον άνεμο, εναντίον όλων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου