Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΣ : Στοιχεία φωτιά για την βρώμικη περίοδο της προδοσίας


Νεοπτόλεμος Λεφτής: "ήμουν ενωτικός και παραμένω ακόμα"
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ 04-09-2008


συνέντευξη στον Νίκο Θεοδώρου

Τον Αύγουστο του 1974, στην Κύπρο, δολοφονήθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Μεγαλόνησο, Ντέιβις. Επίσημες πηγές έριξαν την ευθύνη σε άντρες της ΕΟΚΑ Β΄, οι οποίοι κυνηγήθηκαν, βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν. Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Mία διαδήλωση οργισμένων Κυπρίων κατευθυνόταν προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Το πλήθος επιτέθηκε κατά της πρεσβείας και αφού κατέβασε και έκαψε την αμερικάνικη σημαία που υπήρχε στον περίβολο της πρεσβείας, άρχισε να καίει τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα εκεί. Στο εσωτερικό της πρεσβείας υπήρχαν πάνω από 40 αστυνομικοί, ενώ 15 στελέχη των ειδικών δυνάμεων του αμερικάνικου στρατού ήταν έτοιμα για όλα.
Οι Αμερικάνοι πεζοναύτες χρησιμοποίησαν χημικά και δακρυγόνα κατά του κόσμου, ενώ σύντομα έφτασε και οπλισμένο τμήμα της Εθνοφρουράς, το οποίο μάλιστα πυροβόλησε στον αέρα με σκοπό να εκφοβίσει τους συγκεντρωμένους.

Παρ' όλα αυτά το πλήθος συνέχιζε την διαμαρτυρία του φωνάζοντας κατά της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην περιοχή και του ρόλου που διαδραμάτισε στην εισβολή κρατώντας πλακάτ που έγραφαν: ΝΑΤΟ- Δολοφόνοι της Κύπρου. Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι από ένα σημείο απέναντι από την αμερικάνικη πρεσβεία, ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ο Ντέιβις χτυπήθηκε από τις σφαίρες. Όταν το προσωπικό της πρεσβείας προσπάθησε να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο, αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω, καθώς το οργισμένο πλήθος εμπόδιζε τα αμερικάνικα αμάξια να βγούν από την πρεσβεία. Όταν τα νέα μαθεύτηκαν, ο τότε πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, διέκοψε μία συνέντευξη τύπου την οποία έδινε και κατευθύνθηκε στην πρεσβεία.
Κατάφερε να απομακρύνει το πλήθος και έτσι το ασθενοφόρο οδήγησε τον Ντέηβις στο νοσοκομείο, όπου απλά διαγνώσθηκε ο θάνατός του. Ο Νεοπτόλεμος Λεφτής, του οποίου τη συνέντευξη διαβάζετε σήμερα στον» Ελεύθερο Κόσμο», φυλακίστηκε από την κυβέρνηση Μακαρίου και διώχθηκε από το καθεστώς του, ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση. Παρόλα αυτά συνεχίζει να δηλώνει αθεράπευτα ενωτικός και εθνικιστής.

Πώς βρεθήκατε κ. Λεφτή μπλεγμένος στην υπόθεση της δολοφονίας του Αμερικανού Πρέσβη Ντέηβις;

Την 17η Αυγούστου 1974 είχα διαταγή από την 3η Ανωτέρα Διοίκηση, από τον Δκτή Στέλιο Γιαννά και από τον Υδ/κτή Στάθη Σούλη από την Βέροια, να πάρω άνδρες και να πάμε στην Αμερικάνικη πρεσβεία, είχε επεισόδια, διαδηλώσεις, καίγανε αυτοκίνητα, με σκοπό να διώξουμε το πλήθος. Όταν φτάσαμε γινόταν πανδαιμόνιο, πυροβολισμοί. Κατά το μεσημέρι ήλθε ο Γλαύκος Κληρίδης και τον άκουσα να λέει ότι πυροβόλησαν τον Πρέσβη. Είπαμε στο συγκεντρωμένο πλήθος να αποχωρήσει και κατά τις 13.30 το μεσημέρι, επιστρέψαμε στην 3η Ανωτέρα στη Λευκωσία, στο παλαιό Γ.Σ.Π. Με είδε ο Δκτής, ο Υδ/κτής και Αζίνας, τους είπα τι έγινε, όλο το ιστορικό και ύστερα έφυγα. Το βράδυ είχαν καλέσει το στρατιωτικό ακόλουθο των ΗΠΑ στην 3η Ανωτέρα και καθήσαμε για φαγητό καμιά δεκαριά άτομα. Μας έλεγε ο ακόλουθος, ότι τον Ντέιβις τον σκοτώσανε μέσα από την πρεσβεία και όχι από έξω.


Επί της ουσίας κ. Λέφτη. Εσείς πώς βρεθήκατε μπλεγμένος;

Θα σας πω αμέσως κ. Θεοδώρου. Μετά την εισβολή, στον 2ο Αττίλα και το προδοτικό Καραμανλικό, "Η Κύπρος κείται μακράν", έφυγα για την Ελλάδα, στην Αθήνα. Παρέδωσα τα πάντα στην 3η Ανωτέρα (οπλισμό κλπ). Μετά από δύο χρόνια περίπου, όταν συνέλαβαν τον Νικόλαο Σαμψών, το 1976, εγώ ερχόμουν πάλι πίσω στην Κύπρο και μετά από λίγες ημέρες ήλθαν καμιά 15αριά "λεβεντόπαιδα" του Μακαρίου στο σπίτι μου. Ανοιξα την πόρτα καθώς ήμουν αμέριμνος και μου είπε ο Αστυνόμος, έχω ένα ένταλμα για σένα, να στο διαβάσω πρώτα και ύστερα να σε συλλάβω. Τους λέω, ρε παιδιά τρώω τώρα, να φάω πρώτα και μετά με συλλαμβάνετε. Μπήκαν όλοι μπουλούκι σπίτι μου, εγώ έτρωγα και αυτοί κάνανε έρευνα. Αφού μου διάβασαν το ένταλμα που έλεγε ότι κατηγορούμαι για την δολοφονία του Ντέιβις, με οδήγησαν στις κεντρικές φυλακές άνευ στοιχείων.

Το καθεστώς του Μακαρίου, το παρακράτος δηλαδή, σας κυνήγησε;


Φυσικά και με κυνήγησε. Ο "Εθνάρχης" Μακάριος έδωσε διαταγή να με συλλάβουν, μέχρι και κατάσχεση της περιουσίας μου έκαναν, μέχρι και το συνεργείο το οποίο είχα μου το κατασχέσανε και αυτό. Εκεί έφτιαχνα τα όπλα και δύο τάνκς το 1963.


Γιατί σας κυνήγησε ο Μακάριος;

Με κυνήγησε πρώτον, επειδή ήμουν Ενωτικός και παραμένω ακόμα. Δεύτερον, ήμουν το δεξί χέρι του αγωνιστή Ν. Σαμψών και ο Μακάριος με θεωρούσε επικίνδυνο. Αφού λοιπόν δεν μπορούσε να με σκοτώσει, με έκλεισε στη φυλακή.
Στο Δικαστήριο αθωώθηκα για την δολοφονία του πρέσβη και με κατηγόρησαν για το στρατιωτικό όπλο, που νόμιμα είχα από την 3η Ανωτέρα, με το οποίο πολέμησα τους Τούρκους το 1974. Κάτι έπρεπε να βρουν λοιπόν. Όταν ζήτησαν να έλθουν από την Ελλάδα, οι δύο μάρτυρες Δκτής και Υπδκτής, για να καταθέσουν, ο άλλος "Εθνάρχης", ο "κείται μακράν" Καραμανλής, δεν τους το επέτρεψε. Ήταν βλέπετε «μακρυά». Και φέρανε για δικούς τους μάρτυρες το Γεώργιο Αζίνα και τον Χαννίδη, ο οποίος, την ημέρα του φόνου είχε πάρει άδεια για να πάει να δει την μητέρα του στην περιοχή Αγρός και δεν ήξερε τίποτα. Σκοπός τους ήταν να πουν ψέματα, ότι δεν είχα διαταγή να πάω στην αμερικάνικη πρεσβεία. Στο δικαστήριο, όταν κατέθεσε ο κ. Αζίνας, του είπα: είσαι ψεύτης και συκοφάντης και αποτυχημένος Λοχαγός του Βίτσι. Καταδικάστηκα σε επτά χρόνια φυλάκιση για το όπλο που πολεμούσα τους Τούρκους στον 2ο Αττίλα το 1974, στην περιοχή Συγχαρί, απέναντι από τις Χαμίτ Μάνδρες, ο οποίος ήμουν και ο τελευταίος που είχα φύγει από εκεί. Έτσι λοιπόν τιμωρούσε ο Μακάριος τους Ενωτικούς. Με φυλακίσεις, βασανιστήρια, διωγμούς και εξορίες.

Πόσο καιρό μείνατε στη φυλακή;


Έμεινα 19 μήνες. Ο Μακάριος, ο άνθρωπος του "Θεού" και της "Εκκλησίας" είχε δώσει διαταγή, να με έχουν συνέχεια μέσα στο κελί, με αυστηρό έλεγχο και περιορισμό, διότι είμαι ειδικός στις δραπετεύσεις. Μετά από κάποιους μήνες, φώναξα τον διευθυντή των φυλακών να δώσει μήνυμα του Μακαρίου, ότι εύχομαι στον Θεό να ζει όταν βγω από τις φυλακές. Μετά από λίγες ημέρες, έδωσε διαταγή στους Αστυφύλακες να κυκλοφορώ ελεύθερος μέσα στη φυλακή. Όταν πέθανε ο Μακάριος το 1977 και ανέλαβε ο Κυπριανού, αφού είχαν περάσει 19 μήνες, ανακοίνωσε ότι ανοίγει ο φάκελος της αμερικάνικης πρεσβείας. Ήλθε ο Διευθυντής των φυλακών, μου είπε ότι είμαι ελεύθερος, αλλά έπρεπε να υπογράψω με εντολή του Κυπριανού ότι δεν έχω ουδεμία απαίτηση.
Η απάντησή μου ήταν: μου μείνανε 15 μέρες για να βγω από την φυλακή, προτιμώ να με αφήσετε μέσα χωρίς νερό και φαγητό, παρά να υπογράψω.
Μετά από μία ώρα ήλθε πάλι ο Διευθυντής και με πήρε να πάμε στο γραφείο του για να μου μιλήσει από το τηλέφωνο ο Κυπριανού. Του είπα ότι δεν υπογράφω και να φέρει το Λάντ Ρόβερ να με πάει σπίτι μου, όπως με πήγε στη φυλακή. Όπερ και εγένετο. Προκαλώ την σημερινή κυβέρνηση όπως επανανοίξει τον φάκελο της αμερικάνικης πρεσβείας. Εγώ ο ίδιος έχω απαιτήσεις και θα πάω την κυπριακή κυβέρνηση στα δικαστήρια. Πλήρωσα χωρίς να φταίω.


Ήσασταν προσωπικός φίλος και δεξί χέρι του Ν. Σαμψών; Τι άνθρωπος ήταν;


Ήταν ένας αγνός αγωνιστής ο Σαμψών, πιστός στην Ένωση με την Ελλάδα, γι' αυτό έγινε και πρόεδρος και ουδεμία σχέση είχε με το πραξικόπημα το οποίο ήταν σχέδιο του Μακαρίου, γιατί ήθελε να ρίξει το στρατιωτικό καθεστώς. Ο Σαμψών βασανίστηκε άγρια από τους Αγγλους, καταδικάστηκε δις εις θάνατον και φάνηκε άξιος πολεμιστής της πατρίδος του. Ας σταματήσουν λοιπόν οι παραχαράκτες της Ιστορίας να κατηγορούν τον Ν. Σαμψών.


Πολεμήσατε στο πλευρό του Ν. Ντερτιλή. Πείτε μας λίγα λόγια για την δράση του στην Κύπρο;


Υπήρξε άξιος μαχητής της Κύπρου. Όπου πολέμησε ο Ντερτιλής, οι Τούρκοι δεν καναν ούτε ένα βήμα μπροστά. Το "ελληνικό" κράτος τον έχει παράνομα στη φυλακή για 34 χρόνια και οφείλουν να τον αποφυλακίσουν. Έτσι λοιπόν τιμούν ανθρώπους, οι οποίοι πολεμήσανε για την πατρίδα τους; Εάν ήταν αριστερός, Αλβανός ή λαθρομετανάστης, θα είχε σίγουρα καλύτερη τύχη. Εάν το 1963 ο Ντερτιλής σκοτωνότανε στα Κόκκινα, στην Πάφο ή στην Λεμεσό, θα τον φυλακίζανε και νεκρό; Πληρώνει το ότι είναι Έλληνας αξιωματικός και γνήσιος εθνικιστής.


Γιατί δεν έγινε η Ένωση με την Ελλάδα και ποίοι οι υπεύθυνοι γι' αυτό κ. Λεφτή;


Ο Καραμανλής με την CIA και ο Αβέρωφ με την Intelligence Service, είναι οι βασικοί υπεύθυνοι που δεν έγινε η Ένωση με την Ελλάδα. Ο Μακάριος μέχρι το 1957 ήθελε Ένωση, αλλά μετά φούσκωσαν τα μυαλά του και ήθελε να κυβερνάει μόνος του, υπέγραψε τις συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου, έφτιαξε δικό του κράτος και έγινε Βασιλιάς. Αυτό ήθελε ο Μακάριος. Να κυβερνάει για μια ζωή.


Έχει ευθύνες η 21η Απριλίου στην Τραγωδία της Κύπρου; Ποιά η γνώμη σας;


Ουδεμία ευθύνη φέρει η 21η Απριλίου για την Τραγωδία της Κύπρου. Η 21η Απριλίου έμεινε στην εξουσία μέχρι τον Οκτώβριο του 1973. Αλλοι οι Απριλιανοί, άλλο οι Νοεμβριανοί. Αλλο Παπαδόπουλος και Παττακός και άλλο Γκιζίκης και Ιωαννίδης. Σας παραπέμπω σε άρθρο στην εφημερίδα σας, του ιστορικού κ. Μάνου Χατζηδάκη στις 25/12/07 σελ. 13 με τίτλο: "21η Απριλίου και 25η Νοεμβρίου, δυο διαφορετικά καθεστώτα".Οι ευθύνες για την τραγωδία της Κύπρου, ανήκουν αποκλειστικά στον Καραμανλή και σε δύο - τρεις δικούς του αξιωματικούς, Αραπάκη, Παπανικολάου. Γι' αυτό και μένει κλειστός ο Φάκελος Κύπρου.


Σε δεξίωση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, και στην Αθήνα, τον Ιούλιο, οι Χριστόφιας και Παπούλιας δεν είπαν τίποτα για το φάκελο της Κύπρου. Παρά μόνο τα γνωστά, ότι για όλα φταίει η Χούντα, για προδοσία και λοιπά. Αφού λοιπόν για όλα φταίει η Χούντα, όπως λένε, γιατί δεν ανοίγει ο Φάκελος της Κύπρου; Τί φοβούνται;


Φοβούνται τις κολοσσιαίες τους ευθύνες στον Αττίλα 2, γι' αυτό και μένει κλειστός ο Φάκελος της Κύπρου. Ο Αραπάκης γιατί έστειλε πίσω τα υποβρύχια, ποιος τον διέταξε; Ο Παπανικολάου γιατί έστειλε τα αεροπλάνα να κάνουν βόλτα στον ουρανό, ποιος τον διέταξε; Το λέω ξανά: ουδεμία ευθύνη φέρει η 21η Απριλίου για την τραγωδία της Κύπρου. Ας ανοίξουν τον φάκελο οι Χριστόφιας και Παπούλιας και θα δουν τους πραγματικούς ενόχους.


Το 1955-59 οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ μαζί με τον Αρχηγό τους Γρίβα, πολέμησαν για την ελευθερία της Κύπρου και την Ένωση. Τώρα που έχουμε ειρηνική εισβολή μουσουλμάνων λαθρομεταναστών για τί δεν κάνουμε κάτι και τους δεχόμαστε;


Το κακό ξεκίνησε από τον Σημίτη με τους Πόντιους - "μαϊμού", που τους έφερε από τα βάθη της Ρωσίας μόνο και μόνο για να τον ψηφίσουν και τους βάπτισε Έλληνες.

Μετά μας τους έφερε εδώ στην Κύπρο, χωρίς καν να γνωρίζουν που είναι η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη. Τι σόι Έλληνες είναι;
Τους έχουν όλους στην Πάφο. Εάν γίνει πόλεμος με τους Τούρκους, όλοι αυτοί οι δήθεν Έλληνες θα πολεμήσουν για την Κύπρο, ή θα στρέψουν τα όπλα κατά του Ελληνισμού; Φέρανε οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις και γέμισαν την πατρίδα μας Πακιστανούς, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που αναγνώρισαν το ψευδοκράτος του Ντενκτάς. Σε πολεμική αναμέτρηση αυτοί όλοι τι θα κάνουν; Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή δεν υπάρχει ο ηγέτης. Με τον Συλικιώτη και τον Προκόπη Παυλόπουλο μην περιμένετε και πολλά. Είμαι υπέρ της πολιτικής του Μπερλουσκόνι, ο οποίος έχει βάλει σκοπό να ξεβρωμήσει την Ιταλία από τους εγκληματίες λαθρομετανάστες. Έτσι όπως βαδίζουμε θα έχουμε την τύχη του Λιβάνου. Και η Κύπρος, αλλά και η Ελλάς. Και θέτω και ένα ερώτημα κ. Θεοδώρου. Γιατι όταν υπήρχε στην εξουσία η 21η Απριλίου δεν είχαμε λαθρομετανάστες; Τότε, η Ελλάδα πραγματικά άνηκε στους Έλληνες.

Κύριε Λέφτή ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη. 

Κι εγώ ευχαριστώ κ. Θεοδώρου και ας δώσουμε αγώνα μέχρι τέλους, εμείς οι τελευταίοι πιστοί, για να σωθεί ο Ελληνισμός.

http://www.antistasi.info/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου