Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Η ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΟΥΣ

Ο Καλός Θεός οικονόμησε , ώστε το ανδρόγυνο να συνδέεται με τέτοιου είδους αγάπη, που να εγκαταλείπουν ακόμη και τους γονείς τους και ο άνδρας και η γυναίκα.

Αν δεν υπήρχε αυτή η αγάπη, δεν θα μπορούσαν να κάνουν δική τους οικογένεια. Ο σκοπός των γονέων λήγει μετά την αποκατάσταση των παιδιών. Στην συνέχεια τα παιδιά τους οφείλουν μόνον πολύ σεβασμό και τόση αγάπη, όση χρειάζεται προς τους γονείς. Δεν θέλω να πω με αυτό να μην αγαπούν τους γονείς τους, αλλά να έχουν πρώτα αγάπη μεγάλη μεταξύ τους και μετά να αγαπούν τους γονείς τους.

Να είναι τόσο αγαπημένοι, ώστε από την άφθονη αγάπη που θα έχουν, να δίνουν και στους γονείς την υπερχείλιση της αγάπης τους και όλον τον σεβασμό τους και την ευγνωμοσύνη τους. Η αγάπη τους να είναι αρχοντική, για να φροντίζη ο ένας για τους γονείς του άλλου, όσο μπορεί περισσότερο.

Πολύ βοηθάει στην ομόνοια της οικογενείας, ο άνδρας , να αγαπάη την γυναίκα του περισσότερο από την μητέρα του και από κάθε αγαπητό και συγγενικό του πρόσωπο. Η αγάπη του προς τους γονείς του να διοχετεύεται δια μέσου της γυναίκας του. Το ίδιο φυσικά πρέπει να κάνη και η γυναίκα.

Γνωρίζω ανδρόγυνα που στις αρχές έχουν προβλήματα μεταξύ τους, επειδή η γυναίκα ή ο άνδρας αγαπάει την μάνα του με υπερβολική αγάπη . Αυτό ξεκινάει από το φιλότιμο που έχουν∙ νιώθουν μεγάλη ευγνωμοσύνη για την μάνα τους. Σιγά-σιγά όμως, όταν συνδεθούν μεταξύ τους, δεν θα υπάρχη πρόβλημα. Δεν θα ήταν φυσιολογικό, αν αγαπούσαν αμέσως ο ένας τον άλλον με τέτοια αγάπη που θα αναπλήρωνε την αγάπη της μάνας.
Όταν ο σύζυγος σέβεται τους γονείς του, αυτό είναι τιμή του, όπως και για τη νύφη είναι τιμή της να σέβεται και να αγαπά την πεθερά της, γιατί γέννησε τον άνδρα της, τον μεγάλωσε, και τώρα μεγάλον τον χαίρεται αυτή. Όλα αυτά μιλούν αθόρυβα στις ψυχές των παιδιών τους.

Η μάνα, όταν παντρέψη τον γιο της, επειδή πρώτα έβρισκε μεγάλη ανακούφιση από την αγάπη που της έδειχνε – και οι γέροι γίνονται ξανά σαν μωρά- , νιώθει, όπως νιώθει το μεγαλύτερο παιδί, όταν δη στην κοιλιά της μητέρας άλλο μωρό. Βλέπεις, αν δεν κόψη κανείς τα πάθη, όταν είναι νέος, όσο μεγαλώνει, εξασθενεί η θέληση και τα πάθη αυξάνουν περισσότερο. Η νύφη όμως δεν πρέπει να το παρεξηγήση αυτό. Αν μάλιστα φροντίζη την ηλικιωμένη πεθερά της, ας κάνη λίγη υπομονή, για να μη χάση τον μισθό που αποταμιεύει από την φροντίδα που της προσφέρει. Αν τώρα υπηρετή με υπομονή την πεθερά της, αργότερα, όταν περάση η ταλαιπωρία, θα χαίρεται για το καλό που της πρόσφερε.

Φυσικά και η πεθερά πρέπει να αγαπάη τις νύφες της σαν κόρες της. Η γιαγιά μου- η μητέρα του πατέρα μου- αγαπούσε την μητέρα μου πιο πολύ από τον πατέρα μου. Όταν παντρεύτηκαν τα αδέλφια μου, έλεγαν οι γειτόνισσες: «Τώρα που θα έρθουν οι νυφάδες…». Και η μητέρα μου τις έλεγε: «Γιατί το λέτε αυτό; Εμένα η πεθερά μου με αγαπάει πιο πολύ και από την κόρη της. Γιατί κι εγώ να μην αγαπάω έτσι τις νύφες μου;». Και πράγματι τις αγαπούσε κι εκείνη σαν κόρες της.

Από το βιβλίο «Οικογενειακή ζωή»
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
ΛΟΓΟΙ Δ’


http://www.agioritikovima.gr/didaches/geronta-paisiou/39378-i-agapi-t%CE%BFn-pai

5 σχόλια:


 1. ".....Η μάνα, όταν παντρέψη τον γιο της, επειδή πρώτα έβρισκε μεγάλη ανακούφιση από την αγάπη που της έδειχνε – και οι γέροι γίνονται ξανά σαν μωρά- , νιώθει, όπως νιώθει το μεγαλύτερο παιδί, όταν δη στην κοιλιά της μητέρας άλλο μωρό......"
  Υψηλής πνευματικότητος στοχασμοί του μακαρίτη Παισίου, τους οποίους εμπνεύστηκε με την βοήθεια μάλλον του Καλού Θεού.
  Με τέτοιους πνευματικούς τι χρειαζόμαστε τους πλατωνολόγους ή ομηρολόγους
  πανεπιστημιακούς καθηγητές.
  Χρειαζόμαστε έδρες στα Πανεπιστήμια για την μελέτη, ανάλυση και εκλαϊκευση των
  κειμένων και προφητειών του Γέροντος Παισίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Φυσικά και η πεθερά πρέπει να αγαπάη τις νύφες της ......"
  Εξαιρετικό κι αυτό το απόσπασμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΝΑΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ Κ ΟΧΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΊΝΑΙ ΑΠΛΑ,Ε ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΝΔΡΌΓΥΝΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΑ Κ ΜΙΑ ΚΟΊΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΟΡΝΕΥΕΤΑΙ Κ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Κ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ?ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΡΕ ΣΠΙΡΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΘΕΩΡΗΜΑ.ΕΔΩ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Ό ΦΟΝΟΣ,ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΤΛΠ.ΑΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ ΑΛΛΑ.ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ Κ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΟΣΑ ΑΠΤΑ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙ Κ ΤΑ ΤΗΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ?ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΕ Ό ΑΝΩΝΥΜΌΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΤΕΙ ΤΝ ΠΑIΣΙΟ..ΒΓΑΛΕ ΛΟΓΟ ΕΣΥ ΝΑ ΔΌΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΝ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι σχέσεις των ανθρώπων έχουν γίνει τόσο πολύπλοκες σήμερα, ώστε αλήθεια φίλοι μου, δυσκολεύομαι να κατανοήσω αυτές τις καταστάσεις. Συνάντησα στην ζωή μου, τόσους χαρακτήρες που αδυνατώ να περιγράψω. Νύφες που αγαπούσαν τις πεθερές τους σαν μητέρες. και πεθερές που αγαπούσαν τίς νύφες σαν κόρες τους. Και ζευγάρια που χώρισαν λόγω των γονέων τους που ήσαν ενοχλητικοί. Καλό είναι να μήν συγχέουμε την αγάπη. Δηλαδή επειδή αγαπούμε τους γονείς μας να στερούμε αγάπη από τον ή την συντροφό μας. Τί είναι η αγάπη?? Εχει μέγεθος, μήκος, πλάτος, ύψος?? που πρέπει να χωρίσουμε?? Απαράδεκτο. Πρέπει να ισορροπούμε τις καταστάσεις στην πραγματική διάσταση.
  και να έχουν όλοι την θέση πού πρέπει να τους τιμούμε. Μηδέν άγαν.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ρέ ψυχοπαθή 12.27 τί λάθος βρίσκεις στά λόγια τού γέροντα? Κανένα λάθος δέν βρίσκεις καί μάλιστα συμφωνείς μέ ότι λέει αλλά............δέν σ΄αφήνει ή σκατένια ψυχή σου νά τό ομολογήσεις. Τουλάχιστον βούλωσε τό ρημάδι τό βρωμόστομά σου ψυχάκια............

  ΑπάντησηΔιαγραφή