Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Το Ιράκ αγοράζει και ελαφρά μαχητικά L-159


Συνεχίζει τη φρενήρη πορεία του στον τομέα των εξοπλισμών το Ιράκ, στην προσπάθεια να επενδύσει μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις πετρελαίου, μπας και μπορέσει να αποφύγει αυτό που σήμερα φαντάζει νομοτελειακό… τον διαμελισμό της χώρας. Την προμήθεια 12 εκπαιδευτικών – ελαφρών μαχητικών κρούσης L-159 ALCA ως πλεονάζοντος υλικού έναντι κόστους 200 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (144 εκατ. ευρώ) συμφώνησε το υπουργείο Άμυνας του Ιράκ από την Τσεχία.

Η προκαταρκτική συμφωνία υπεγράφη στις 6 Απριλίου από εκπροσώπους του υπουργείου Άμυνας του Ιράκ και της κατασκευάστριας των αεροσκαφών Aero Vodochody που λειτουργεί ως ενδιάμεσος για λογαριασμό του υπουργείου Άμυνας της Τσεχίας που έχει την ιδιοκτησία των αεροσκαφών. Τα αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012 το Ιράκ διαπραγματεύονταν την αγορά αεροσκαφών L-159 ως πλεονάζοντος υλικού και 24 νέας παραγωγής αλλά η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε και μάλιστα το Ιράκ αποφάσισε την προμήθεια 24 αεροσκαφών προκεχωρημένης και επιχειρησιακής εκπαίδευσης T-50 Golden Eagle από τη Νότια Κορέα.

Όμως, σύμφωνα με τσεχικά μέσα μαζικής ενημέρωσης οι Ιρακινοί δεν είναι ευχαριστημένοι με το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων που πρότεινε η KAI (Korea Aerospace Industries), η κατασκευάστρια του T-50 και ως εκ τούτου άρχισε εκ νέου τις διαπραγματεύσεις με την Τσεχία.

Επιπρόσθετα, το υπουργείο Άμυνας της Τσεχίας και η Aero Vodochody αναμένουν την υπογραφή σύμβασης στο άμεσο μέλλον με την αμερικανική Draken International που παρέχει υπηρεσίες απεικόνισης εναέριας απειλής στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, για την προμήθεια 14 L-159 που έχουν χαρακτηριστεί ως πλεονάζον υλικό, εκ των οποίων τα 12 θα είναι πλήρως λειτουργικά και τα υπόλοιπα δύο θα χρησιμοποιηθούν ως πηγή ανταλλακτικών.

Το ύψος της συγκεκριμένης σύμβασης εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 10-15 εκατ. δολάρια ΗΠΑ (περίπου 7-10 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τσεχίας, η χώρα διαθέτει 36 L-159 ως πλεονάζον υλικό, εκ των οποίων τα 26 μπορούν να καταστούν πλήρως επιχειρησιακά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου